Jucați-vă cu copilul

Copilul dvs. se joacă pentru ca să se distreze. Ca rezultat micuțul se dezvoltă fizic, social, emoțional și intelectual. În calitate de părinte puteți îmbogăți experiența copilului contribuind la jocul acestuia cu ajutor fizic, ca partener de joc (de-a v-ați ascunselea, cu mingea) dar nu preluați controlul, veniți cu sugestii și nu cu soluții. Transformați activitățile de rutină în jocuri distractive. Multe obiecte casnice se pot transforma în jucării (aluat, cutii, containere, butelii din plastic, hainele vechi pot fi folosite pentru costumație, etc.)

Jocuri cu copii
https://www.momjunction.com/articles/games-to-play-at-the-park-with-your-kids_00349982/#gref

Cum: oferiți-i spațiu și timp pentru joc; aveți grijă ca locul să fie unul sigur; confecționați jucării din pânză, din hârtie; oferiți-i corpul dvs. pentru joc, pipăit, cățărat.

Când: orice activitate de zi cu zi poate fi transformată în joc: punând rufele la spălat, le numărați împreună și sortați lucrurile cu pereche – copilul descoperă funcții matematice importante. În timp ce culegeți fructe, dați mâncare la pui sau, să zicem, raparați un scaun, îi puteți transmite copilului informații care să-l facă mai deștept și mai descurcăreț în viață.

De ce: jocul este aventura învățării lumii înconurătoare în care copilul poate avea mai multe roluri, poate să-și testeze forțele, învață să colaboreze și să ofere, își dezvoltă memoria.

Cea mai bună jucărie pentru copilul mic este însuși părintele! Jucându-vă împreună îi veți arăta că învățătura este un lucru plăcut și important și îl veți încuraja s-o facă la școală și pe parcursul întregii vieți!

 

Leave a comment